2 april 2022
14:30

Alets IK

Referat: OIS-Sennan - Alets IK

Årets tredje träningsmatch var den kallaste hittills, värmde gjorde dock att vi gick segrande ur striden. OIS-Sennan är ett välspelande gäng med fin variation i både kantspel och att komma centralt och med många spelare med i anfall. Vår första period var den minst sprudlande, ändock var det vi som tog ledningen (fin pass av Alice till Svea). Hemmalaget kom dock att både kvittera och ta ledningen innan perioden var slut. Molly vaktade buren förtjänstfullt i första 25 och lämnade sedan över till Alice för den andra. Vi pratade i pausen om att springa, kämpa och vilja mer på planen, likaså att använda ytorna. Vi spelade lite för mycket kortpassningsspel och slog för få längre pass.

Det blev bätte fart och kraft i mittenperioden, fd burvaktare Molly bidrog stort till det, och med en bra rusch från Hannah på högerkanten fick vi också in en kvittering. OIS-S hade fler avslut och Alice fick svara för en del ingripanden. Vi hade många nästan-lägen, var lite för passningsvänliga och kan jobba med att utmana lite mer, variera pass med egna inbrytningar. Alice lämnade handskarna till Svea som även hon fick en hel del att bestyra och OIS-S hade flera chanser än oss men med både tur och skicklighet höll Svea länge bollen borta från nätet. Det var istället vi som fick in ett par bollar och detta genom Hannah och Zina. I slutet av matchen fick OIS-S in reducering till 3-4 och det var spännande hela vägen in i till domaren blåste i pipan och förkunnade att bataljen var över. Kul att tjejerna under sista perioden var så angelägna att hålla undan och vilja vinna. Oavsett om de var på plan eller satt i båset (under vilket Katalina för övrigt lyckades tappa ett halsband men med gemensamma krafter fick vi fram det).

Nu har vi några sista träningar innan fredagens tripp till Tidaholm. Imorgon söndag blir det bl.a. lite träning av igångsättning, fasta situationer och straffläggning.